کاربرد LABVIEW در صنعت اتوماسیون
نرمافزار LabView یک زبان برنامهنویسی گرافیکی میباشد که بدون نیاز به کد نویسی و آشنایی با برنامهنویسی مهندسان را در اجرای پروژههای موردنظرشان یاری میکند.
برخی از کاربردهای این نرمافزار عبارتاند از :
جمعآوری داده و پردازش سیگنال :
توسط کارتهای DAQ میتوان سیگنالهای بیرونی را به نرمافزار منتقل و بر روی آن پردازش انجام داد. بهعنوانمثال توسط ترانسمیتر ، سیگنال تقویتشده را میتوان به کارت USB DAQ انتقال داد و سپس اطلاعات مربوط به یک لودسل را به کامپیوتر منتقل کرده و وزن را نمایش داد.
کنترل صنعتی:
در این نرمافزار میتوان پروژههای کنترل صنعتی را پیادهسازی نمود. بهعنوانمثال: بااتصال یک ترموکوپل و یک فن، سیستم کنترل دما طرحی کرد.
ابزار دقیق:
میتوان انواع سنسورها نظیر:
لودسل ، ترموکوپل ، آلتراسونیک و سنسور فشار را توسط مدارهای واسط به کامپیوتر متصل کرد و با نرمافزار لب ویو پردازشهای متفاوتی مانند ذخیره دیتا یا رسم منحنی یا پیادهسازی فیلترهای دیجیتال را بر روی دادهها انجام داد.
مانیتورینگ: میتوان در سیستمهای ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتی وضعیت سیستم را در کامپیوتر نشان داد. بهعنوانمثال: نمایش و رسم منحنی سنسورها ، وضعیت عملکرد موتورها و جکها و …
پروتکلهای ارتباطی: این زبان به طور کامل توانایی ارتباط با پروتکلهایی مانند GPIB(General Purpose Interface Bus)، RS232 ، RS485 ، Bluetooth،USBرا دارد و همچنین توانایی استفاده از شبکه UDP و TCP/IP را برای کاربر مهیا کرده است.
پنج دلیل اصلی یادگیری LABVIEW
داشتن محیطی ساده و گرافیکی
عدم نیاز به کد نویسی و تنها نیاز به قراردادن بلوکها
قابلیت پشتیبانی از پروتکلهای مختلف مثل RS232 , USB , TCP/IP , Modbu , RS485 , Bluetooth , WiFi
امکان کنترل و مشاهده فرآیند بهوسیله موبایل و تبلت
قابلیت ارتباط با میکروپروسسورهای سریع و تجهیزات صنعتی. بهوسیله این ویژگیها و سختافزارهای مخصوص تولید شرکت NI میتوان پیچیدهترین فرآیندهای صنعتی را با سرعت بسیار بالا کنترل نمود.