پیچ تی T
- فروش انواع پیچ تی برای پروفیل آلومینیوم شیاردار (مهندسی)
- شیار های 10 ، 8 ، 6
- سایز های M10 ، M8 ، M6
- اسلات 6 : پروفیلهای خانواده 20 مثل 20*20 یا 25*25
اسلات 8 : پروفیلهای خانواده 30 مثل 30*30 یا 35*35
اسلات 10 پروفیلهای خانواده 40 مثل 40*80 یا 45*45
- فیشینگ سطح: ابکاری نیکل
مهره تی (T) چیست ؟
کاربرد بسیار گسترده ی پروفیل های آلومینیمی شیار دار در صنایع گوناگون، بستر مناسبی برای ساخت انواع قطعات و متعلقات آنها را به وجود آورده است تا بتواند منجر به بهبود کارایی آنها شود که یکی از این قطعات، مهره تی (T) می باشد . مهره T از اصلی ترین قطعات در اتصالات پروفیل های شیاردار صنعتی به حساب می آید که کاربرد بسیار گوناگونی در ساخت سازه های آلومینیمی دارد . در واقع اتصال پروفیل ها به یکدیگر و هر گونه قطعه ی دیگری به پروفیل های شیار دار بدون مهره های T امکان پذیر نیست . حال تمام این توضیحات ما را مشتاق به دانستن چگونگی عملکرد این مهره ی کاربردی می کند .
انواع مهره تی
مهره های تی عموما از دو نوع تخت و چکشی تشکیل شده اند . در واقع عملکرد این دو پیچ مانند یکدیگر است و تنها تفاوت آنها در نحوه ی نصب آنها است . در مهره های T چکشی به دلیل هندسه ی ساختشان و گرد بودن لبه ها ، می توانید آنها را در هر نقطه ای که می خواهید وارد شیار کنید و با چرخاندن پیچ آنرا در جای خود تثبیت کنید . اما در مهره T تخت ، وارد کردن مهره فقط از طریق دو سر آن امکان پذیر است و نمی توان آن را روی شیار وارد پروفیل کرد . مهره های T (تی) ، اغلب از جنس آهن آبکاری شده می باشد و دارای استحکام بسیار بالایی است .
کاربرد مهره های T شکل
وظیفه ی اصلی مهره های تی (T) اتصال پروفیل ها به یکدیگر و اتصال قطعات کوناگون به آن است . برای اتصال پروفیل های آلومینیمی به یکدیگر و تحت زاویه 90 درجه باید از نبشی های آلومینیمی استفاده کرد . همچنین می توان برای اتصال پروفیل ها در راستای یکدیگر از مهره دوبل استفاده کرد گر چه این نوع اتصال از نظر فنی اصولی نیست ولی در مواقع ضروری می توان از آن استفاده کرد . همان طور که گفته شد، برای اتصال انواع قطعات به پروفیل های شیار دار مانند انواع استپر موتور ها باید از پیچ و مهره های تی استفاده کرد . نمونه ای از کاربرد مهره تی را در تصویر زیر ببینید.
انتخاب مهره بر اساس ابعاد اسلات
ابعاد مهره های T بر اساس سایز شیار پروفیل مورد نظر انتخاب می شود که این ابعاد به صورت زیر می باشد.
اسلات 6 : پروفیل های خانواده 20 مثل 20*20 یا 25*25
اسلات 8 : پروفیلهای خانواده 30 مثل 30*30 یا 35*35
اسلات 10 پروفیل های خانواده 40 مثل 40*80 یا 45*45
پیچ T (تی)
پیچ T یاهمان پیچ داربستی وظیفه ای همانند مهره T دارد اما مکانیزم عمل آن کمی با مهره T تفاوت دارد . برای اینکه متوجه تفاوت پیچ T و مهره ی T شویم کافی است تا با مکانیزم آن آشنا شویم . شکل ظاهری پیچ T همانند پیچی است که سر آن یک مهره T گرفته است . برای استفاده از پیچ T و اتصال آن به پروفیل مورد نظر ابتدا باید آن را وارد شیار پروفیل کرد و سپس مهره ی مخصوصی را رو پیچ آن ببندیم و به وسیله ی آن قطعات مورد نظر را به پروفیل متصل نماییم . قابلیت نصب بر روی انواع پروفیل ها مانند اسلات های 6 ، 8 و 10 میلی متر را دارند و عموما از جنس آهن آبکاری شده هستند .
پروفیل آلومینیوم
پرکاربردترین مواد اولیه در تولید پروفیل، آلومینیوم است. پروفیل آلومینیوم به دلیل سبک وزن بودن، انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی، دارا بودن خاصیت تبادل دمایی و … محبوبیت ویژه ای در برابر دیگر پروفیل ها دارد. پروفیل آلومینیومی دارای طول مقطع متغیر، سطح معین و اوزان متفاوت است و در بازار به صورت صنعتی، ساختمانی و اختصاصی عرضه میشود.
کاربرد پروفیل آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم کاربردهای وسیعی در صنعت ساخت و ساز دارد. سایر کاربرد های پروفیل آلومینیوم به شرح زیر است:
برای ساخت قوطی کنسرو، بسته بندی نیمه مقاوم غذا
در صنایع پزشکی و داروسازی
استفاده صنعت برق
ساخت ماشین آلات و تجهیزات
استفاده در ساخت لوازم بادوام و استقامت بالا
خط تولید پروفیل آلومینیوم
در این روش شکل دهی به فلز آلومینیوم توسط دستگاه پرس اکستروژن آلومینیوم انجام میشود. فرآیند اکستروژن آلومینیوم روشی برای تبدیل بیلت آلومینیوم به پروفیل با سطح مقطع مشخص است. این روش در صنایع نظامی و ساختمانی بکار برده میشود. اکسترود آلومینیوم فرآیندی است که در ساخت پروفیل آلومینیوم اختصاصی و صنعتی از آن استفاده میشود. آلومینیوم فلزی انعطاف پذیر است و این امر باعث میشود محصولات تولید شده توسط آلومینیوم دارای چگالی پایین و سختی بالا باشند همین امر در مقاومت و پایداری پروفیل آلومینیومی دخیل است.
مراحل تولید پروفیل آلومینیوم
واحد قالب سازی
واحد اکستروژن
واحد ایجینگ
واحد آنودایز
رنگ پودری و دکورال
واحد پولیش
واحد کنترل کیفی
واحد بسته بندی
وزن پروفیل آلومینیوم
یکی از اساسی ترین مواردی که روی نوع کاربرد و قیمت پروفیل آلومینیوم تاثیر میگذارد وزن پروفیل آلومینیومی است.
محاسبه وزن پروفیل آلومینیوم
10000/ عرض (cm)* طول (cm) * ضخامت (mm) * چگالی آلومینیوم (2.7) = وزن پروفیل آلومینیوم
ضخامت پروفیل آلومینیوم
قوطی پروفیل آلومینیوم با ضخامت 3 تا 10 میلیمتر در ابعاد 5*5 الی 120*120 میلمتر مربع و در طول 3،4،6 متر با آلیاژ 6 و 7 هزار در بازار به فروش میرسد.
استانداردهای پروفیل آلومینیوم
نکته حائز اهمیت در پروفیل های آلومینیوم، آلیاژهای بکار رفته در پروفیل است که بسته به نوع استفاده آن متفاوت است. این آلیاژ ها تاثیر مستقیمی بر انعطاف پذیری، مستحکم بودن، عدم واکنش با هوا، کیفیت سطحی محصول میگذارد. بارزترین نوع آلیاژ مورد استفاده 6063 می باشد که سختی آن بعد از روند حرارتی و کیفیت سحطیش پس از تولید پروفیل آلومینیوم مناسب است. در جدول زیر عناصر سازنده آلیاژ6063 آورده شده است.
انواع پروفیل آلومینیوم صنعتی
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 20*20
اندازه مقطع این پروفیل 20*20 میلمتر، slot اسلات 6 میلیمتر، وزن 375 گرم بر متر که از جنس آلومینیوم است و توسط آنودایز نقره ای آبکاری می شوند. این نوع پروفیل برای ساخت فرم های کوچک و شاسی با استحکام کم بکار می روند.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 25*25
اندازه مقطع این پروفیل 25*25 میلمتر، slot اسلات 6 میلیمتر، وزن 400 گرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. براس ساخت فریم تا چهارچوب زمانی که پروفیل 20*20 پاسخگو نیست از این نوع پروفیل استفاده میشود.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 30*30
اندازه مقطع این پروفیل 30*30 میلمتر، slot اسلات 8 میلیمتر، وزن 790 گرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. این نوع پروفیل برای ساخت فرم و کاور به کار می روند گرچه استحکام خوبی ندارند اما برای ساخت کاور گزینه ی مناسبی است و از نظر اقتصادی نیر مقرون به صرفه است.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 40*40
اندازه مقطع این پروفیل 40*40 میلمتر، slot اسلات 10 میلیمتر، وزن 1.35 کیلوگرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. این نوع پروفیل استحکام بالایی دارند و نسبتا سنگین هستند و برای ساخت شاسی مورد استفاده قرا میگیرند.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 45*45
اندازه مقطع این پروفیل 45*45 میلمتر، slot اسلات 10 میلیمتر، وزن (1.07،1.36،2) کیلوگرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. پروفیل آلومینیوم 45*45 دارای 3 سایز سبک، متوسط و سنگین در استاندارد بین المللی است و کاربرد این نوع پروفیل در ساخت شاسی با استقامت بالا می باشد.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 60*60
اندازه مقطع این پروفیل 60*60 میلمتر، slot اسلات 10 میلیمتر، وزن 2.1 کیلوگرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. این نوع پروفیل دارای ابعاد بزرگی است و برای فریم های صنعتی و فریم های پارتیشن بندی بسیار مناسب است.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 80*80
اندازه مقطع این پروفیل 80*80 میلمتر، slot اسلات 10 میلیمتر، وزن 2.93 کیلوگرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. این پروفیل سنگین بسیار حجیم و گران قیمت است و در ساخت دستگاه های بزرگ و سازه های پارتیشنی مانند نمایشگاه ها استفاده میشود.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 90*45
اندازه مقطع این پروفیل 90*45 میلمتر، slot اسلات 10 میلیمتر، وزن (3.2، 2.7، 2) کیلوگرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. پروفیل آلومینیوم 90*45 دارای 3 سایز سبک، متوسط و سنگین در استاندارد بین المللی است و کاربرد این نوع پروفیل در ساخت ستون در شاسی استفاده میشود.
پروفیل آلومینیوم دارای شیار صنعتی 80*40
اندازه مقطع این پروفیل 80*40 میلمتر، slot اسلات 10 میلیمتر، وزن 2.1 کیلو گرم بر متر که از جنس آلومینیوم است. پروفیل 80*40 دارای استحکام بسیار بالا مس باشد و نسبت به دیگر پروفیل ها وزنی متوسط دارد و به عنوان ستون قابل استفاده می باشند.