آموزش و خدمات, معرفی محصولات CNC

شفت پایه دار سایز 20 میلی متر

شفت

شفت پایه دار سایز 20 میلی متر

 

  • قطر شفت: 20 میلی متر
  • نوع: پایه دار
  • جنس: CF53
  • سطح سختی: 62HRC
  • تلرانس طول: 200mm+-
  • مدل: sf20

 

 

جهت اطلاعات بیشتر و قیمت با شماره تماس 09156945426 در واتساپ ارتباط بگیرید..

شفت :

شافت یا شفت  عضو دورانی یا رفت و برگشتی است که برای انتقال نیرو و گشتاور بکار می‌رود و تحت تاثیر نیروی پیچشی و نیروی خمش قرار دارد و به سه گروه ثابت، مفصلی و قابل خمش تقسیم می‌شود.

شافت‌های ثابت برای سوار کردن چرخ دنده‌ها، کلاچ‌ها، چرخ تسمه و دسته لنگها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میل لنگ‌ها نیز جزء شافت‌های ثابت هستند و از انها برای تبدیل حرکت دورانی به خطی و یا برعکس استفاده می‌شود.

این شفت ها که گاهی به نام میل ترانس هم نامیده می شوند در چند دسته شفت هارد کروم، شفت هارد و شفت فولادی صیقلی تولید می شوند.

 

 

شفت انواع مختلفی دارد :

  • شفت هارد کروم معمولی
  • شفت پایه دار
  • شفت هارد کروم

 

هارد و هارد کروم

شفت هارد و شفت هارد کروم دو مدل از شفت های رایج بازار هستند که مهمترین کاربرد آن ها بعنوان شفت راهنمای خطی است. شفت راهنمای خطی باید بسیار دقیق و سنگ خورده باشد تا بلبرینگ های خطی به راحتی بر روی آن ها حرکت نمایند. در شفت های هارد کروم که در اینجا ملاحظه می کنید این موضوع کاملا رعایت شده است. همچنین از دیگر مشخصاتی که شفت راهنما باید داشته باشد، سخت کاری سطحی است. دلیل اصلی این امر، جلوگیری از سایش سطح شفت است. در صورتی که سطح شفت ساییده شود دقت حرکت بلبرینگ خطی و همچنین کیفیت و راحتی حرکت آن از بین می رود. این موضوع باعث خرابی دستگاه و صرف زمان بسیار زیادی جهت تعویض آن می گردد. شفت هایی که ملاحظه می کنید، تا عمق زیادی سخت کاری سطحی شده و قابل استفاده برای راهنمای خطی می باشند. میزان سختی سطحی شفت های هارد و هارد کروم مورد نظر، برابر با 62HRC است.

 

نکته دیگری که برای شفت های راهنما مطرح است دقت تلرانس های استوانه ای شکل بودن و دایره ای شکل بودن است. در این مورد نیز همانطور که در کاتالوگ محصول و همچنین در بخش توضیحات تکمیلی ذکر می شود، تلرانس هندسی بسیار دقیقی دارند. پس به راحتی می توانید از این شفت ها جهت استفاده به عنوان راهنمای خطی استفاده نمایید.

 

انواع شفت هارد کروم

شفت هاردکروم معمولی از قطر 6 میلیمتر تا 200 میلیمتر و با طول تقریبا 6 متر تا 7 متر تولید می‌شود.

جنس شافت هارد کروم معمولی از فولاد Ck45 می‌باشد.

میزان پوشش کروم سخت در قطر 50 میکرون می باشد.

شفت هاردکروم معمولی نسبت به شفت کروم سخت ارزان‌تر هستند.

شفت هایی که دارای کاربرد در محیط های حساس و مرطوب هستند ممکن است از جنس فولاد ضد زنگ باشند.

شافت های هارد کروم معمولی در بیشتر جک هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند.

جک هیدرولیک ماشین آلات بسته بندی ، جک هیدرولیک صنایع چوب ، جک هیدرولیک ادوات کشاورزی ، جک هیدرولیک ماشین آلات راهسازی ، جک هیدرولیک کالابر هیدرولیک ، جک هیدرولیک صنایع فولاد سازی ، جک هیدرولیک صنایع خودرو و … شافت هارد کروم معمولی به صورت برشی و شاخه عرضه می‌شود.

 

تفاوت قطر شفت هارد و هارد کروم

از نظر ظاهری تفاوت چندانی بین شفت هارد و شفت هارد کروم وجود ندارد در حالی که کیفیت و جنس مواد استفاده شده در شفت هارد و شفت هارد کروم و در نتیجه قیمت این دو متفاوت از یکدیگر است. پس از خرید شفت و برای تشخیص اینکه شفت مورد نظر هارد است یا هارد کروم می‌توانید قطر شفت را بررسی کنید.

تفاوت قطر شفت هارد و هارد کروم

در رابطه با شفت‌ها می‌دانیم که به منظور افزایش مقاومتشان سطح آن‌ها را با لایه‌ای از کروم پوشش می‌دهند (آبکاری می‌کنند).آبکاری فرایندی است برای قرار دادن لایه‌ای فلزی روی لایه‌ای دیگر. نکته‌ای که بین شفت هارد و شفت هارد کروم تفاوت ایجاد می‌کند این است که برای شفت هارد کروم، آبکاری با قطر بیشتری انجام می‌شود و لایه کرومی که روی فلز فولاد قرار می‌گیرد از ضخامت بیشتری برخوردار است در نتیجه اگر مقطع یک شفت هارد و یک شفت هارد کروم را مقایسه کنید متوجه تفاوت قطر خواهید شد. البته این روش تشخیص در شفت‌های استاندارد که توسط برند‌های معتبر تولید می‌شوند می‌تواند کارساز باشد و اگر سازنده شفت یک برند متفرقه و نامعتبر باشد تشخیص تفاوت شفت هارد و هارد کروم سخت‌تر می‌شود.

نکته دیگر در تشخیص تفاوت شفت هارد و هارد کروم این است که شفت هارد کروم معمولا شفاف‌تر و صیقلی‌تر است و در طول زمان این ویژگی شفاف و صیقلی بودن را حفظ می‌کند در حالی که شفت هارد به مرور زمان شفافیت خود را از دست می‌دهد. علاوه بر این معمولا شفت هارد زودتر از شفت هارد کروم دچار زنگ زدگی می‌شود.

تشخیص تفاوت شفت هارد و هارد کروم چندان آسان نیست اما با توجه به نکته مطرح شده می‌توانید این کار را انجام دهید.

 

شفت پایه دار

شفت پایه دار یا شافت عضو دورانی یا رفت و برگشتی است که برای انتقال نیرو و گشتاور بکار می‌رود و تحت تاثیر نیروی پیچشی و نیروی خمش قرار دارد

انواع شفت های پایه دار  شامل:

شفت های فولادی صیقلی، شفت هارد و شفت هارد کروم است که دقت های میکرون داشته و به همراه بال بوشینگ ها و بلبرینگ های خطی، حرکت های خطی بسیار دقیقی را نتیجه می دهند.شفت ها غالبا بوسیله نگه دارنده ها و ساپورت های موجود در دو انتها نگه داشته می شوند و یا بوسیله قطعات ماشین کاری ساخته شده از دو انتها به محل های مورد نظر ثابت می شوند. مشکلی که گاهی پیش می آید این است که شفت ها در طول های زیاد دچار خمیدگی می شوند و دیگر دقت لازم را ندارند.روش دیگری که برای جلوگیری از خمیدگی شفت های راهنما در طول های زیاد وجود دارد استفاده از شفت های پایه دار است. این شفت ها در واقع همان شفت های فولادی هارد یا هارد کروم هستند که یک پایه آلومینیومی در زیر آن ها نصب می شود. برای استفاده از این شفت ها باید از بلبرینگ های خطی شیاردار استفاده کرد.

استحکام این نوع شفت ها به دو دلیل است:

اول اینکه در این شفت ها به دلیل اتصال قطعه آلومینیومی در پشت آن ها، حالت  خمشی به شدت افزایش یافته است. دوما اینکه به این دلیل که پایه شفت بر روی یک صفحه زیرین نصب می شود و در چند نقطه در میانه های شفت نیز اتصال برقرار می گردد، استحکام آن به شدت بالا می رود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *