آموزش و خدمات, معرفی محصولات CNC

اینورتر شبه سینوسی 24 ولت 5000 وات ایرانی برند جی کووات

اینورتر

اینورتر شبه سینوسی  5000 وات 24 ولت به ۲۲۰ ولت  برند JCowatt

 

  • ساخت ایران
  • برند: JCOWATT
  • مدل: M2450
  • 24 ولت
  • 5000 وات
  • نوع اینورتر: شبه سینوسی
  • کیفیت بالا ،  قیمت مناسب

 

جهت اطلاعات بیشتر و قیمت با شماره تماس 09156945426 در واتساپ ارتباط بگیرید..

 

اینورتر چیست؟

اینورتر (VFD) یا VARIABLE FREQUENCY DRIVE که به صورت اختصار (VFD) نامیده می شود نوعی کنترل کننده دور و راه انداز موتور است.

که با تغییر دادن فرکانس و ولتاژ اعمال شده به  الکتروموتور آن را به گردش در می آورد یا آن را راه اندازی میکند.

نام های دیگر برای اینورتر (VFD) یا درایو سرعت متغیر وی اف دی ،درایو سرعت قابل تنظیم، درایو فرکانس قابل تنظیم، درایو AC، میکرودرایو و اینورتر می باشند.

 

 اینورتر چیست و از چه ساختاری تشکیل شده است؟

اولین طبقه درایو AC فرکانس متغیر، یا اینورتر (VFD)، کانورتر (مبدل) است.

کانورتر شامل ۶ عدد دیود است، که شبیه شیر یک طرفه در سیستم های لوله کشی عمل می کند.

این دیودها اجازه می دهند جریان فقط در یک جهت که با پیکان در نماد دیود مشخص شده است جاری شود.

برای مثال:

هنگامیکه ولتاژ فاز A (ولتاژ مشابه با فشار در سیستمهای لوله کشی) مثبت تر از ولتاژ فازهای B یا C است،

آنگاه دیود آن باز شده و جریان برقرار می شود.

هنگامیکه فاز B مثبت تر از فاز A شود سپس دیود فاز B باز خواهد شد و فاز A بسته میشود.

ما می توانیم با اضافه کردن یک خازن بر روی باس DC اینورتر از ریپل AC خلاص شویم.

در یک موتور DC ،میدان بوسیله عبور جریان از سیم پیچ های استاتور حاصل می‌شود.

این میدان همواره بر میدان حاصل از عبور جریان از هادیهای روتور عمود است. این شرط، برای حصول گشتاور ماکزیمم یک ضرورت محسوب می‌شود.

جاروبکها و کموتاتورها تضمین میکند این شرایط مستقل از موقعیت روتور، همواره ثابت نگه داشته میشود. پس از تعیین و تثبیت جهت میدان با تغییر جریان آرمیچر گشتاور موتور DC به سادگی کنترل می‌شود.

مزیت بکارگیری اینورتر DC آنست که بوسیله کنترل جریان آرمیچر سرعت و گشتاور بصورت مستقیم کنترل می‌شوند.

 

کنترل حلقه بسته سرعت یک موتور DC و اینورتر DC

موتور DC و درایو DC قادر است گشتاوری با مشخصات زیر تولید کند:

گشتاور مستقیم

چون گشتاور یک موتور DC با جریان آرمیچر آن متناسب است، پس میتوان مستقیماً و با دقت بالا گشتاور آنرا کنترل نمود.

گشتاور سریع

پاسخ دینامیکی موتورهای DC بسایر سریع میباشد. همچنین گشتاور این موتورها را میتوان به طورلحظه ای با استفاده از یک منبع جریان تغییر داد.

استفاده از منبع ولتاژ نیز سرعت قابل قبولی را در اختیارمیگذارد. در این حالت ثابت زمانی روتور (که از مقاومت آرمیچر و کل اندوکتانس مسیر عبور جریان متاثر است) دخالت دارد.

کنترل ساده

از آنجا که تعیین جهت میدان مغناطیسی بوسیله کموتاتورهای مکانیکی صورت میپذیرد نیازی به استفاده از مدارات پیچیده الکترونیکی برای ثابت نگه داشتن میدان نیست.

البته برای ثابت نگه داشتن جهت میدان مغناطیسی تحت شرایط مختلف و حذف اثر عکس العمل آرمیچر استراتژیهای جانبی دیگری نیز باید درنظر گرفته شود.

اینورتر ها از لحاظ نوع می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

  • اینورتر شکل موج مربعی
  • اینورتر شکل موج شبه سینوسی
  • اینورتر شکل موج سینوسی خالص

تفاوت سینوسی و شبه سینوسی در چیست ؟

یکی از مهمترین مشخصه ها در مورد اینورتر و یا تبدیل ولتاژ 12 به 220 ولت، شکل موج خروجی آن است که در انواع مربعی، پله ای (شبه سینوسی) و سینوسی طراحی و عرضه می گردد.

شکل موج برق شبکه که بعنوان ورودی دستگاههای الکترونیکی و الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد به شکل منحنی سینوسی می باشد و با ولتاژ RMS نامی برابر 220 ولت می باشد . برخی بارها به مقدار RMS ولتاژ شبکه حساسند مانند لامپهای روشنایی و برخی دیگر به مقدارپیک ولتاژ شبکه نیاز دارند مانند کامپیوترها و دیگر دستگاههای با تغذیه سو ئیچینگ.

مناسب ترین شکل موج مورد استفاده برای تجهیزات حساس الکترونیکی، شکل موج سینوسی می باشد. چرا که شکل موج های متناوب غیرسینوسی به دلیل طبیعت خود، حاوی مولفه های فرکانسی بالاتر از 50 هرتز می باشند که در حقیقت به عنوان فرکانس های ناخواسته حکم نویز یا اختلال را داشته و در برخی از موارد موجب اختلال در عملکرد این تجهیزات می گردند.

شکل موج دیگری که در خروجی بعضی UPS ها و اینورترها مشاهده می گردد به نام پله ای یا شبه سینوسی معروف است . در این UPS ها بار با شکل موج پله ای با ولتاژ پیک معادل پیک شبکه و مقدار RMS برابر با RMS شبکه تغذیه می شوند . بهترین شکل موج خروجی برای UPS ها و اینورترها ،‌شکل موج سینوسی هم دامنه و سنکرون با شبکه می باشد . در این UPS ها سیستم کنترل با تغییر بهره مدار رگولاسیون به روشهای مختلف PWM خروجی را علیرغم تغییرات بار و ولتاژ باتری در مقدار ثابت نگاه می دارد . البته تمام این ها بستگی به دستگاه ها و بارهای مصرفی دارند که مورد استفاده قرار می گیرند.

از این رو درups ها و inverter های پیشرفته سعی بر آن است که تا حد ممکن شکل موج خروجی به شکل موج سینوسی ایده آل یا سینوسی کامل نزدیک شود که این امر با روش ها و تکنولوژی های متفاوتی قابل دسترسی است . نکته قابل توجه آن است که اینورترهای سینوسی غالبا بدون بار و حتی با بارهای اهمی (مانند لامپ التهابی) شکل موج خود را حفظ می کنند ولی تحت بارهای القایی (مانند موتور یا مهتابی) و سوئیچینگ (مانند منابع تغذیه کامپیوتر) حساس بوده و شکل موج به دست آمده از سینوسی کامل منحرف می گردد که این به نوبه خود منجر به بروز نویز یا اختلال می گردد . بنابراین، اولین اولویت در اینورترهای سینوسی، استفاده از تکنولوژی هایی است که در حفظ شکل موج تحت بارهای مختلف موفق تر عمل کنند.

در مقایسه اینورتر ها و مبدل های ولتاژ از جهت شکل موج سینوسی و شبه سینوسی باید توجه داشت که قیمت اینورتر های سینوسی به مراتب بالاتر از اینورترهای شبه سینوسی می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *