سنسور (sensor) در لغت به معنی حس کننده و از کلمه sens به معنی حس کردن گرفته شده است که میتواند کمیت هایی نظیر فشار، حرارت، رطوبت، دما، و … را به کمیت های الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل کند. در سنسورهای آنالوگ لازم است تا از طریق ترانسدیوسر و ترانسمیترهای صنعتی، خروجی آنها تبدیل به سیگنال های استاندارد ولتاژ و جریان گردد.
کاربرد سنسورها
سنسورها در انواع تجهیزات و دستگاه های اندازه گیری، سیستم های کنترل آنالوگ و دیجیتال استفاده میشوند. عملکرد سنسورها و قابلیت اتصال آن ها به دستگاه های مختلف از جمله PLC باعث شده است که سنسور بخشی از اجزای جدا نشدنی سیستمهای اتوماسیون صنعتی باشند. اطلاعات از سنسور ها به کنترل کننده مرکزی ارسال میگردد و کنترلر مطابق برنامه نوشته شده در آن تصمیم گیری نموده و فرامین لازم را صادر مینماید.
در جستجوهای اینترنتی جزوه ای خلاصه ولی کامل از انواع سنسورها و کاربردهای آنها را پیدا کردیم که با توجه به نگارش خوب آن، بر آن شدیم تا برای استفاده شما همراهان عزیز در بخش آموزش سایت قرار دهیم.
در این جزوه که ۱۶ صفحه میباشد، با سنسورهای زیر آشنا میشوید:
- سنسور القایی
- سنسور لومیناس
- سنسور کنتراست
- سنسور خازنی
- سنسور نوری یک و دو طرفه
- سنسور لیزری
- سنسور سطح
- سنسور تشخیص رنگ
- سنسور اولتراسونیک
هم اکنون شرکت تبریز پژوه یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان ایرانی و آتونیکس (Autonics)، سیک (SICK) و بالوف (Buluff) از جمله تولیدکنندگان غیر ایرانی فعال در زمینه تولید سنسورهای صنعتی می باشند.